O centru

VESELI DECEMBER - Napovednik

Dobrodošli!

 

Center starejših Notranje Gorice se nahaja v središču Ljubljanskega barja v Občini Brezovica. Svoja vrata je odprl  2.11.2011 in  pričel s sprejemom prvih stanovalcev.

V Centru  je 156 postelj od tega 84 enoposteljnih in 36 dvoposteljnih. Vse sobe imajo lastne sanitarije s tušem, med njimi večina tudi svoj balkon. Sobe so opremljene s priključkom za kabelsko TV in internetom, s telefonom, s hladilnikom ter s pohištvom, ki je prilagojeno za nego in oskrbo starejših in invalidnih oseb.

V Centru je na voljo tudi  18 oskrbovanih stanovanj v dveh velikostih, ki so funkcionalno povezana z domom in jih uporabniki lahko najamejo. Oskrbovana stanovanja so namenjena starejšim, ki se sami ne morejo več v celoti oskrbovati ali negovati, kljub temu pa lahko še vedno živijo razmeroma samostojno življenje z večjo ali manjšo pomočjo strokovnega osebja in so v celoti prilagojena potrebam bivanja starega človeka.

S 1.1.2013 je Center starejših Notranje Gorice razširil svojo ponudbo in bodočim uporabnikom ponuja bivanje v 12 eno ali dvoposteljnih apartmajih, ki so del domskih kapacitet,  uporabnikom pa nudi celovito oskrbo in nego.    

V pritličju doma se nahajajo skupni prostori (vhodna avla s kavarno, frizerski salon, ambulanta, kuhinja, jedilnica, fizioterapija in delovna terapija ter večnamenski prostor, ki je namenjen rekreativno – sprostitvenim dejavnostim in izobraževalnim dejavnostim (predavanje, delavnice, seminarji) tudi za zunanje uporabnike.

Center nudi: osnovno, socialno in zdravstveno oskrbo, začasne namestitve, možnost prenočitve svojcev naših stanovalcev ter ostale storitve potrebne za prijetno in brezskrbno bivanje starostnikov.

V družbi DEOS d.d., se zavedamo, da odhod starostnika v dom ni lahka, je velika in pomembna prelomnica v življenju, povezana z veliko spremembami, kajti zapustiti je treba svoj dom in se vključiti v novo okolje v drugi novi dom.

Zaposleni v Centru starejših Notranje Gorice se bomo nadvse trudili in si prizadevali za kakovostno preživljanje jeseni življenja naših bodočih stanovalcev.

 


Stezice, Glasilo Centra starejših Notranje Gorice (št. 1)

 

Obvestila

Ponudba oskrbovanih stanovanj v Notranjih Goricah, April 2012

oskrbovana stanovanja Notranje Gorice

Klikni za pdf predstavitev

rozice