O centru


Dobrodošli!

 

Center starejših Notranje Gorice se nahaja v središču Ljubljanskega barja v Občini Brezovica in deluje od 2.11.2011.V Centru je  na voljo 188 kapacitet,  od tega 78 enoposteljnih sob, 42 dvoposteljnih sob in  22  eno ali  dvoposteljnih apartmajev.

 

Vse sobe imajo lastne sanitarije s tušem, med njimi večina tudi svoj balkon. Sobe so opremljene s priključkom za kabelsko TV in internetom, s telefonom, s hladilnikom ter s pohištvom, ki je prilagojeno za nego in oskrbo starejših in invalidnih oseb.  

 

Center razpolaga tudi z  8 oskrbovanimi  stanovanji  v dveh velikostih, ki so funkcionalno povezana z domom in jih uporabniki lahko najamejo. Oskrbovana stanovanja so namenjena starejšim, ki se sami ne morejo več v celoti oskrbovati ali negovati, kljub temu pa lahko še vedno živijo razmeroma samostojno življenje z večjo ali manjšo pomočjo strokovnega osebja in so v celoti prilagojena potrebam bivanja starega človeka.

 

V pritličju doma se nahajajo skupni prostori (vhodna avla s kavarno, frizerski salon, ambulanta, kuhinja, jedilnica, fizioterapija in delovna terapija ter večnamenski prostor, ki je namenjen rekreativno – sprostitvenim dejavnostim in izobraževalnim dejavnostim (predavanje, delavnice, seminarji) tudi za zunanje uporabnike.

 

Center nudi celovito oskrbo starejših: osnovno, socialno in zdravstveno nego in  oskrbo, nudi možnost  začasnih namestitev, možnost prenočitve svojcev naših stanovalcev ter ostale storitve potrebne za prijetno in brezskrbno bivanje starostnikov.

 

V družbi DEOS d.d., se zavedamo, da odhod starostnika v dom ni lahka, je velika in pomembna prelomnica v življenju, povezana z veliko spremembami, kajti zapustiti je treba svoj dom in se vključiti v novo okolje - v drugi novi dom.

 

Zaposleni v Centru starejših Notranje Gorice se trudimo in si prizadevamo za kakovostno preživljanje jeseni življenja naših stanovalcev in vsa naša prizadevanja so usmerjena v oblikovanje prijaznega Centra, ki uživa strokovni ugled, zaupanje stanovalcev in svojcev.

  


 

Jedilnik Centra za december 2016

Obvestila

rozice